Gyorslinkek

  • Vitaindító
  • Felhívás
  • Tájékoztató
  • Felhívás
  • Csíkszeredai mesterképzés

Login

Top Panel

Egyeztető Fórum Szovátán

TDK a Csíkszeredai Képzési Helyen

Megjelent a Pro Scientia Ruralis 2017/3-4. száma

Gödöllői kiállítás Alapítványunknál

Településmarketing a Csíki-medencében

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) tanársegédje, Székely Kinga „A Csíki-medence településeinek típusai és azok marketing szempontú vizsgálata” témájú doktori értekezését védte meg a Szent István Egyetemen.

20161019

A Szent István Egyetem 2011-ben indította el a Regionális Tudományok Doktori Iskola kihelyezett képzését Csíkszeredában, a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvánnyal együttműködve. A kihelyezett képzéssel többek között a Sapientia EMTE akkreditációját kívánta a Szent István Egyetem segíteni, a Sapientia fiatal oktatóinak tudományos fokozathoz juttatása által. Székely Kinga témavezetését Dr. Sikos T. Tamás, a Doktori Iskola vezetője látta el.
Székely Kinga vizsgálata azokat a történelmi, társadalmi, gazdasági tényezőket érintette, melyek a Csíki-medencében található települések jelenlegi fejlettségi szintjét, valamint fejlődési pályáját határozzák meg. A fentieket egy tipologizálás, majd egy településfejlesztésre irányuló javaslattétel követte. A tudományos műben a hátrányos helyzetű, periférikus térségekben elhelyezkedő települések felkarolásán és a településmarketingen túl Kinga az úgynevezett településmárkázásról és a településimázsról is ír.
A tudományos munka innovatív mivoltát jelzi, hogy még nem készült részletes településanalízis a Csíki-medencéről, hiszen a korábbi vizsgálatok nem településszinten, hanem adminisztratív egységek adatsorai alapján történtek.
Az értekezés az alábbi linken érhető el:
https://szie.hu//file/tti/archivum/Szekely_Kinga_Katalin_ertekezes.pdf

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

psr cimlap