Gyorslinkek

  • Vitaindító
  • Felhívás
  • Tájékoztató
  • Felhívás
  • Csíkszeredai mesterképzés

Login

Top Panel

Befejezték a járvány miatt félbeszakadt tanfolyamot - sikeresen vizsgáztak a biotermelők

Falukutatást végeztek Csíkszenttamáson: Van jövője a mezőgazdaságnak és faluturizmusnak

Bio tanfolyam a PAHRU-nál

Kárpát-medencei léptékű Területi Innovációs Platform alakult Gödöllőn

Agrárium, digitalizáció, innováció

agrar 7

A székelyföldi agrárium digitalizációjának kérdéskörével foglalkozik Alapítványunk kiadványsorozatának legújabb, sorban a hetedik kiadványa (Digitális agrárium – székelyföldi innováció. Az agrárium digitalizációjának térségi környezete. Szerk.Biró A. Zoltán, Magyar Ferenc, PAHRU, Státus Kiadó, Csíkszereda, 2019). Az agrárium digitalizációja a vidéki térségek számára egyszerre jelent nagyon fontos fejlődési lehetőséget és váltási, fejlesztési kihívást.

A fejlesztési lehetőségek számbavétele, a jó gyakorlatok megismerése mellett fontos kérdés az is, hogy a vidéki térségek agrárszereplői (gazdálkodók, agrárszakemberek, fejlesztésben érintett intézményi és szakmai szereplők) miként viszonyulnak ehhez a kihíváshoz? A térségi adottságok milyen fejlesztési modelleket támogatnak, milyen innovációkat tesznek lehetővé?

A kötet tanulmányai, interjúanyagai a fenti kérdéseket járják körül. A kiadvány támogatni, ösztönözni kívánja azt a folyamatot, hogy a székelyföldi agrárium digitalizációja stratégiai fontosságú térségfejlesztési üggyé váljon gazdasági, szakmai,oktatási, közéleti szereplők számára egyaránt.

Új kiadványunk anyaga teljes terjedelemben itt olvasható, illetve nyomtatott formában is igényelhető.

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

eea

psr cimlap