Gyorslinkek

  • Vitaindító
  • Felhívás
  • Tájékoztató
  • Felhívás
  • Csíkszeredai mesterképzés

Login

Top Panel

Regionális Tudományok Doktori Iskola

Doktori képzés Csíkszeredában

     

 Székelyhon.ro   

2011. szeptember 19. hétfő

A gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Regionális Tudományok Doktori Iskolája tanévnyitó ünnepségére került sor hétfőn délelőtt a megalapításának huszadik évfordulóját ünneplő Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány épületében.

 

Emléktábla-avató. A hála és megbecsülés jele

A tanévnyitót megelőzően, iskolateremtő munkássága előtt tisztelegve, emléktáblát avattak dr. György Antal, a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány alapító elnöke emlékére. A „következetes, céltudatos, a mindenki által tisztelt és elismert” dr. György Antal munkásságát Lászlófy Pál, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének tiszteletbeli elnöke méltatta, felelevenítve „mindannyiunk Tóni bácsijának példamutató, követésre méltó, emberi helytállását”.

A gödöllői Szent István Egyetem az 1990-es évek elejétől másfél évtizeden keresztül vállalt kezdeményező és meghatározó szerepet az alapítvánnyal együttműködve a székelyföldi térség felsőfokú szakemberképzésében, több száz térségi fiatal számára nyújtva korszerű tudást és biztosítva egyetemi képesítést. Mint a tanévnyitón elhangzott, a Szent István Egyetem felsőoktatási szerepvállalásának erősítését tervezi, elsősorban a mester-, illetve a felnőttképzés területén, elősegítve továbbra is a székelyföldi térségbe irányuló tudástranszfert, elsősorban a térségi intézményekkel való többszintű együttműködés révén.

A Sapientia EMTE Műszaki és Társadalomtudományi Karával áprilisban kötött együttműködési megállapodás is arra irányul – derült ki –, hogy a Szent István Egyetem térségi intézményi szerepvállalása, az alapítvány mellett, a továbbiakban a Sapientia Egyetemmel is szoros tartalmi együttműködésben alakuljon. Az együttműködés – a mesteri szakok beindítása mellett – kiterjed a tananyagfejlesztésre, a kutatásra, a térségi innovációt ösztönző szakmai programokra is. Hétfőn tehát a három együttműködő szervezet az oktatás új dimenziójának alapköveit helyezte el képletesen Csíkszeredában, amikor is tíz székelyföldi doktorandusz hallgató kezdte meg tanulmányait a doktori képzésben. A képzésre – amely a magyar oktatási tárca támogatását is élvezi – a hallgatók a Sapientia EMTE oktatói, illetve a Szent István Egyetemen korábban diplomát szerzettek köréből kerültek felvételre

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

cimer sm
KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM

psr cimlap