Gyorslinkek

  • Vitaindító
  • Felhívás
  • Tájékoztató
  • Felhívás
  • Csíkszeredai mesterképzés

Login

Top Panel

Legszebb konyhakertek - 2024

Szakmai tanulmányút és talléravató a MATE határon túli vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakos hallgatók részére

A csíkszeredai biogazda képzés záróvizsgája!

Sikeresen zárovizsgáztak az általános mezőgazdász képzésünk hallgatói!

Szakmai tanulmányút és talléravató a MATE határon túli vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakos hallgatók részére

2024. április 12-14. között szakmai tanulmányúton vettek részt a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem vidékfejlesztési agrármérnök mesterszakos hallgatói. Az esemény különlegessége, hogy a csíkszeredai és zentai kihelyezett képzések végzős hallgatói is részt vettek a MATE oktatói kollektívájával együtt, így a határon átívelő szakmai sajátosságokat is meg tudták vitatni a kétnapos programokon.
Az élményekkel és hasznos ismeretekkel gazdagodott végzős hallgatók a tanulmányutat követően ünnepélyes rendezvényen vettek részt, ahol a MATE régi hagyományainak megfelelően átvehették tallérjaikat. A Talléravató ünnepség a MATE Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézetének (és annak jogelődjeinek) hagyományos rendezvénye, ahol a végzős hallgatók egy olyan érmét kapnak emlékül, melynek egyik felén „Igen”, míg másik oldalán „Nem” felirat olvasható. Az így feldobott tallér segíti a vidékfejlesztési agrármérnököket az olyan pillanatokban, amikor a tanulmányaikon elsajátított ismeretanyag már nem elegendő a felmerült kérdéskör megválaszolására, az így kapott - természetesen képletes – eredmény így megerősítheti, vagy gyengítheti a kérdéskörrel kapcsolatos megérzéseiket, ezzel segítve a döntésüket.
Az esemény a Pro Scientia Naturae Alapítvány főszervezésében zajlott, a székelyföldi hallgatók utaztatásában a csíkszeredai Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány nyújtott segítséget, míg a MATE részéről a Kárpát-medencei Agrár és Vidékfejlesztési Innovációs Központ munkatársai segédkeztek.
A fotókat a Pro Scientia Naturae Alapítvány készítette.

 

 

 

 

 

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

cimer sm
KULTURÁLIS ÉS INNOVÁCIÓS MINISZTÉRIUM

psr cimlap